Uncategorized

Alkohol og overvægt

Alexander Ibsen, Partner i IVB, Master i skat, LL.M, cand.merc.(jur.)

Bo Bojesen

januar 01, 2024
Alkohol og overvægt

Alkohol har negativ indvirkning på vægttab og vedligeholdelse af en sund kropsvægt.

For det første har alkohol en høj kalorieindhold som fører til overvægt.

Derudover kan alkohol påvirke vores evne til at forbrænde fedt. Når alkohol forbrændes i kroppen, bliver det prioriteret frem for forbrænding af fedt. Dette betyder, at når vi drikker alkohol, forbrænder vores krop først den kalorieindholdige alkohol, før den begynder at forbrænde fedt. Som et resultat heraf kan alkohol hæmme fedtforbrændingen og gøre det svært at tabe sig eller vedligeholde en sund vægt.

Derudover kan alkohol mindske vores hæmninger og øge vores appetit, hvilket kan føre til overspisning eller at vi vælger usunde fødevarer, når vi drikker alkohol.

Sidst men ikke mindst kan alkohol også påvirke kvaliteten af vores søvn. Dårlig søvn kan igen påvirke vores stofskifte, vores energiniveau og vores appetitkontrol, hvilket kan gøre det svært at opretholde en sund kropsvægt.

Få gratis og relevant hjælp med alkoholbehandling i dag hos Abstinensteamet

Behandlingen er gratis for dig og alle kan henvende sig hos os, både med og uden henvisning. Du kan trygt ringe for hjælp, da det er uforpligtende og vi er omfattet af tavshedspligt.

Læs mere her

Få hjælp nu

Er du klar til at få hjælp?

Vil du gerne vide mere om, hvordan vægttabsmedicin og Slankeeksperten kan hjælpe dig med at tabe dig uden at du skal føle sult?

Du er altid velkommen til at kontakte Bo Bojesen på telefonen, via kontaktformularen eller via mail på kontakt@slankeeksperten.dk.

Relaterede artikler

Læs også..

Kroniske smerter og overvægt

Kroniske smerter og overvægt

Overvægt og sygdom

Overvægt og sygdom

Overvægt og psykiske problemer

Overvægt og psykiske problemer