Ofte stillede spørgsmål

Er vægttabsmedicin for mig?

Vægttabsmedicin er for dig…
Hvis du er overvægtig med et BMI på 30 eller derover.
eller
Hvis dit BMI er 27 eller derover og du har en følgesygdom såsom prædiabetes eller type 2-diabetes, hypertension, dyslipidæmi eller obstruktiv søvnapnø eller kardiovaskulær sygdom..

Du skal være fyldt 18 år for at vi kan behandle dig.

 

Hvordan kommer jeg i gang?

Du kommer let og hurtigt i gang ved at bestille tid til en forsamtale. Hvis du er kandidat til vægttabsmedicin, får du en tid hos en af vores læger til opstart i vægttabsmedicin. Der er ingen ventetid.

Fysisk eller online konsultation?

Du kan både få konsultationer og behandling online eller du kan komme fysisk i klinikken i Arresødal Sundhedscenter i Frederiksværk.

Hvad er Wegovy?

Wegovy er et lægemiddel, der bruges til vægttab hos voksne med fedme eller overvægt. Det aktive stof i Wegovy er semaglutid, som er et syntetisk hormon, der efterligner virkningen af det naturlige hormon GLP-1.

Wegovy virker ved at øge følelsen af mæthed og nedsætte appetitten, hvilket hjælper patienten med at spise mindre og dermed tabe sig. Wegovy fås som en injektion, der gives én gang om ugen.

Wegovy kun bør bruges under lægens vejledning og som en del af en helhedsorienteret behandlingsplan, der inkluderer kostændringer og motion. Resultaterne af behandlingen kan variere fra person til person, og det er vigtigt at følge lægens anvisninger nøje for at opnå de bedste resultater og undgå bivirkninger.

Hvad koster vægttabsmedicin?

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Kan man få Wegovy vægttabsmedicin uden recept?

Nej, man kan ikke få Wegovy uden recept fra en læge.

Dit forløb hos slankeeksperten inkluderer de nødvendige recepter for dit blivende vægttab.

Er der nogen bivirkninger ved vægttabsmedicin?

De mest almindelige bivirkninger er kvalme, opkastning, træthed, hovedpine og diarré/hård mave. Det anbefales at kontakte din læge, hvis du oplever vedvarende bivirkninger eller hvis du har spørgsmål om Wegovy-behandlingen.

Hvor meget kan man tabe sig på vægttabsmedicin?

Du kan forvente et betydeligt vægttab på op til 20 % af din vægt. Du kan i gennemsnit tabe dig 0,5-1 kg/uge.

Du opnår de bedste resultater ved samtidig at omlægge din livsstil med ændret kost og motion. 

Kan man få tilskud til Wegovy?

Der er ikke tilskud til slankemedicinen Wegovy.

Novo Nordisk har igen søgt om tilskud på baggrund af  nye studier, der viser at Wegovy  reducerer risikoen for hjerte-kar-sygdom med 20%. Ansøgningen behandles i lægemiddelstyrelsen.