News

Søvn og overvægt

Alexander Ibsen, Partner i IVB, Master i skat, LL.M, cand.merc.(jur.)

Bo Bojesen

november 10, 2023
Søvn og overvægt

Overvægt har en stor indflydelse på søvnkvaliteten. Den ekstra kropsvægt lægger pres på åndedrætsorganerne, hvilket nedsætter søvnkvaliteten.

Overvægt kan også give søvnapnø, som er en tilstand, hvor åndedrættet gentagne gange stopper og starter under søvn. Det kan resultere i hyppige opvågninger og nedsat dyb søvn. Derudover kan man få sure opstød og fedtlever, der også kan forstyrre søvnen.

Dårlig søvnkvalitet kan igen bidrage til øget sult og cravings efter usunde fødevarer, hvilket kan bidrage til yderligere vægtøgning og opretholde den onde cirkel. Det kan også føre til træthed og nedsat energi i løbet af dagen, hvilket igen hæmmer muligheden for fysisk aktivitet og dermed vægtkontrol.

Omvendt taber man sig faktisk mens man sover, så søvnen er vigtig for et blivende vægttab.

Det er vigtigt, at personer med overvægt og søvnproblemer søger professionel hjælp. En sund livsstilsændring med vægttab kan ofte forbedre søvnkvaliteten og minimere de sundhedsmæssige risici, der er forbundet med både overvægt og søvnforstyrrelser.

Få hjælp nu

Er du klar til at få hjælp?

Vil du gerne vide mere om, hvordan vægttabsmedicin og Slankeeksperten kan hjælpe dig med at tabe dig uden at du skal føle sult?

Du er altid velkommen til at kontakte Bo Bojesen på telefonen, via kontaktformularen eller via mail på kontakt@slankeeksperten.dk.

Relaterede artikler

Læs også..

Kroniske smerter og overvægt

Kroniske smerter og overvægt

Overvægt og sygdom

Overvægt og sygdom

Overvægt og psykiske problemer

Overvægt og psykiske problemer